پرستار باید عمری را عاشقانه در کنار بیماران و آلام آنان سپری کند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دهاقانیها از واحد دهاقان، دکتر فضل‌اله علی‌نژاد، سوپروایز بازنشسته بیمارستان حضرت امیرالمؤمنین(ع) شهرضا در جمع دانشجویان پرستاری واحد دهاقان گفت: پرستار یعنی عشق، یعنی ایثار و از خود گذشتن، چون شمع سوختن و به جمعی، روشنی بخشیدن. بدون تردید بعد از پزشکی، پرستاری، بهترین و ارزشمندترین رشته عاشقانه‌ای است که پرستار عمری را باید در کنار بیمار و با آلام او سپری کند.

پرستاران بسیار زودتر از دیگران فرسوده و شکسته می شوند

علی‌نژاد ادامه داد: استرس، بی‌خوابی، رنج و سختی کار، باعث می‌شود که پرستاران بسیار زودتر از دیگران فرسوده و شکسته شوند و این پرستاران هستند که از جان خود مایه می‌گذارند تا جان انسان‌های دیگر را نجات دهند. روز پرستار مصادف است با ولادت بزرگ بانوی جهان، ولادت بزرگ پرستار صحرای کربلا، حضرت زینب(س) که در دوران کودکی به جای تجربیات خردسالی، غم و مصیبت را تجربه می‌کند. یعنی رحلت حضرت رسول(ص)، از دست دادن مادر غمخوار خود، شهادت پدر بزرگوارشان، شهادت برادر بزرگ‌تر یعنی امام حسن(ع) که همگی در فاصله‌ای کوتاه رخ دادند. از همه این‌ها سنگین‌تر از دست دادن امام حسین(ع) در واقعه کربلا بود و از این پس بود که زینب، الگوی امر به معروف و نهی از منکر شد و آنچه را که در کربلا اتفاق افتاد به گوش همگان رساند.

پرستاران راه حضرت زینب را طی می کنند

بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خطاب به حاضران در نشست خاطرنشان کرد: ما و شما در جهانی هستیم که یا باید حسینی باشیم یا زینبی و یا یزیدی، عمر کوتاه ما در نهایت به پایان خواهد رسید و همه باید راهی جهان باقی شویم پس همه شما باید راه حق و حقیقت، راه حضرت زینب و یا به قولی ام المصائب را طی کنید و بر خود ببالید که به قول علامه طباطبایی یک روز پرستاری از بیمار به ۷۰ سال عبادت می‌ارزد. پرستاران در جنگ در بیمارستان‌ها و خط مقدم جبهه، رشادت‌ها از خود نشان دادند و در اپیدمی بیماری کرونا هم شاهد ایثار و از خود گذشتگی آن‌ها بودیم. بسیاری در هر دو جبهه از جان شیرین گذشتند تا ما آسوده و با آرامش به زندگی خود ادامه دهیم.

پرستار علاوه بر پرستاری، باید روان‌شناسی حاذق باشد

علی‌نژاد در پایان ضمن یادآوری نیاز رشته پرستاری به اطلاعات به روز و کارآمد در حوزه کاری خود تصریح کرد: پرستار علاوه بر پرستاری، باید روان‌شناسی حاذق باشد، زیرا هر بیماری دارای خلق و خوی خاصی است و از نظر بیماری و شرایط روحی و جسمی نیز، شرایط مخصوص به خود را دارد پرستار با تجربه باید تشخیص دهد که با بیمار خود چگونه برخورد کند و چه کنش و واکنشی را در ارتباطات خود با بیماران و دیگر همکاران در دستور کار قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *