پیام های آموزشی پیشگیری از اعتیاد (۳)

به گزارش پایگاه خبری دهاقانیها به نقل از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان دهاقان ؛ در هفته پیشگیری از مصرف مواد مخدر و مبارزه با آن شعار و پیامهایی را که خانواده ها باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند صادر کرد که بخشی ازآن از نظرتان می گذرد.

والدین عزیز: آیا در منزل به گفتگوی خانوادگی اهمیت می‏دهید؟ صحبت کردن با فرزندان درباره عوارض و پیامدهای مواد و همچنین اصلاح نگرش و باورهای آنان ، اقدامی موثر برای مقتدر سازی آنان در برابر رفتارهای پرخطر خواهد بود.

والدین عزیز: دانش کافی در باره پیامدها و عوارض اعتیاد، الگو بودن و استفاده از روش‏های تربیتی هماهنگ، گامی موثر در پیشگیری از گرایش فرزندان به مصرف مواد است.

هم‏گرایی و انسجام در دستگاه‏های امر مبارزه همراه با تقویت اهتمام اجتماعی مردم، بهترین روش برای ضربه زدن به سیستم هوشمند مواد مخدر و روانگردان‏ها است.

والدین گرامی : آیا شما برای پیشگیری از گرایش فرزندان‏تان به مصرف مواد مخدر و روان گردان‏ها اقدام کرده اید ؟

در خانواده‏ هایی که دعوا، اختلاف و جر و بحث بین والدین وجود دارد ، احتمال گرایش نوجوانان به مصرف مواد از جمله ماری جوانا ۲،۲۱ برابر سایر نوجوانان خواهد بود.

در خانواده ‏هایی که دعوا و اختلاف بین والدین و نوجوانان وجود دارداحتمال گرایش نوجوانان به مصرف مواد از جمله ماری‏ جوانا ۲،۶۷ برابر سایر نوجوانان خواهد بود.

در خانواده ‏هایی که نوجوانان بدون اطلاع و نظارت فعالوالدیناوقات فراغت خود را در بیرون از خانه باشند، احتمال مصرف مواد در اینگونه نوجوانان دور از انتظار نمی‏باشد.

آرامش درون خانواده همراه با نظارت فعالانه والدین ، نقش موثری در پیشگیری از گرایش نوجوانان به مصرف ماری جوانا خواهد داشت.

دست یابی به لذت کاذب، کنجکاوی، وجود فشارهای روانی، اعتماد به نفس پایین ، از جمله عوامل خطر در گرایش نوجوانان و جوانان برای استفاده از ماری‏جوانا می‏باشد.

وجود والدین و دوستان مصرف کننده مواد، به دلیل الگوی نامناسب، زمینه را برای ترغیب نوجوانان به مصرف ماری جوانا مهیا می‏سازد.

افرادی که ماری جوانا مصرف می کنند دچار اختلال در تعادل و عملکرد حرکتی، اختلال در تمرکز و هوشیاری ، اختلال قضاوت ، تضعیف سیستم ایمنی بدن ، افزایش تمایل به پرخاشگری و گرایش به مواد سنگین‏تر خواهند شد .

نوجوانی که دارای هویت‏های دنباله‏رو، سردرگم ( بی هدف و بی برنامه) و بحران زده هستند احتمال مصرف ماری جوانا در آنان وجود دارد.

فرزندانی که عضو خانواده های سالم و نیرومند هستند ، کمتر احتمال دارد با همتایان مصرف کننده ماری جوانا رابطه برقرار کرده یا تحت تاثیر آنان قرار گیرند.

نوجوانانی که دارای هیجان طلبی منفی نظیر پرخاشگری، خُلقیات تکانشی و دارای مشکلات روحی و روانی هستند احتمال دارد به مصرف ماری جوانا مبادرت نمایند.

والدین گرامی: بروز تغییرات ظاهریدر دو هفته متوالی (مانند قرمز شدن چشم ها ، بی توجهی به نظافت فردی، کاهش بی دلیل وزن، مشکلات تنفسی) ، تغییرات عمده شخصیتی و رفتاریمانند سرخوشی زیاد و خنده های بی مورد، اختلال در فعالیت های تفریحی و اجتماعی، بروز افکار خودکشی، اختلال در عملکرد بینایی و شنوایی در فرزندان خود را جدی بگیرید.

والدین عزیز: بروز بی قراری و اضطراب، پرخاشگری و خوی تهاجمی، اختلال در تمرکز و ادراک، رفت و آمدهای مشکوک و دیر آمدن فرزند به منزل، افسردگی ، کناره گیری از والدین، انزوا طلبی، بی‏انگیزگی برای ادامه تحصیل و ادامه زندگی، دیر آمدن به منزل و وجود وسایل مصرف مواد در اتاق فرزندان ، از جمله هشدارهای جدی در خصوص آغاز مصرف مواد در نوجوانان است.

آموزش مهارت های تصمیم گیری منطقی به فرزندان به منظور پرهیز از تصمیم گیری های ناگهانی، منفعلانه و احساسی، اقدامی موثر برای توانمند سازی آنان در برابر مصرف مواد مخدر و روان گردان می‏باشد.

والدینی که فرهنگ گفتگوی خانوادگیرا در منزل تقویت نموده و فضای منزل را یادگیرنده می‏نمایند، فرزندان آنان در برابر انحرافات رفتاری و مصرف مواد ، مقاوم‏تر خواهند شد.

معنویت و شرکت فعالانه در برنامه های دینی و مذهبی، از جمله عوامل اساسی در عرصه پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روان‏گردانها در نوجوانان به شمار می‏رود.

وجود آرامش، شادابی و رضایت از زندگی در فضای خانواده و جامعه ، از جمله عوامل موثر در عدم گرایش نوجوانان به شادی کاذب نظیر مصرف مواد می‏باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *