پیام های آموزشی پیشگیری از اعتیاد (٢)

به گزارش پایگاه خبری دهاقانیها به نقل از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان دهاقان ؛ در هفته پیشگیری از مصرف مواد مخدر و مبارزه با آن شعار و پیامهایی را که خانواده ها باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند صادر کرد که بخشی ازآن از نظرتان می گذرد.

فرزندانی که عضو خانواده‏های نیرومند هستند، کمتر احتمال دارد با همتایان مصرف کننده مواد رابطه برقرار کرده یا تحت تاثیر آنان قرار گیرند.

عوامل سوق دهنده نوجوانان به سوی رفتارهای پر خطر اعتیاد، به دلیل فقر مهارت لازم در آنان، فراتر از کنترل آنها می‏باشد. بیایید به فرزندان‏مان مهارت های لازم را بیاموزیم .

فقر اطلاعات، کنجکاوی‏های هدایت نشده، اضطراب و افسردگی، ضعف مبانی دینی، کمبود امکانات تفریحی، ضعف اعتماد به نفس، نگرش مثبت به مواد، مصرف مواد توسط والدین، وجود دوستان مصرف کننده مواد و عدم ارتباط موثر با والدین ، از جمله عوامل گرایش افراد به مصرف مواد می‏باشد.

شانس ابتلا به مصرف مواد در دختران و زنانی که به یک اختلال خُلقی مبتلا هستند چهار برابر و شانس دختران و زنانی که به یک اختلال اضطرابی مبتلا هستند دو برابر دیگران است. والدین گرامی به سلامت روان دختران‏مان بیشتر توجه کنیم.

بانوان، شش سال زودتر از مردان به وابستگی شدید به اعتیاد رسیده و درمان آنها سخت‏ترخواهد بود.
پیامدهای بهداشتی ناشی از مصرف مواد عبارتند از: گسترش بیماری‏های جسمانی و روانی نظیر بیماری‏های عفونی، ایدز، هپاتیت، مرگ و میر، افسردگی، اضطراب، خودکشی، انزواطلبی و شخصیت ضد اجتماعی.

پیامدهای اجتماعی ناشی از مصرف مواد عبارتند از: سرقت، طلاق، کودک آزاری، همسر آزاری، قتل عمد، جرائم منکراتی، نزاع و خشونت.

پیامدهای اقتصادی ناشی از مصرف مواد عبارتند از: اتلاف منابع و تحمیل خسارت و هزینه‏های هنگفت بر خانواده، دولت و جامعه .

اعتیاد عامل جدی تهدید کننده سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی، معنوی و فرهنگی جوامع به شمار می‏رود.
تقویت معنویت و باورهای مذهبی، ارتقاء مهارت های اجتماعی و تاب آوری، مهارت فرزندپروری و غنی سازی مناسب اوقات فراغت ، از مهمترین عوامل موثر در پیشگیری از مصرف مواد به شمار می‏روند.

ارضاء نیازهای عاطفی و روانی نوجوانان، تقویت اعتماد به نفس وعزت نفس آنان، تقویت نگرش منفی نسبت به مصرف مواد و اعمال نظارت فعال والدین، از جمله راه های پیشگیری از گرایش فرزندان به مصرف مواد است.

والدین گرامی: آشنایی و دوستی نوجوانان با همسالان مصرف کننده مواد، یکی از عوامل خطر موثر در گرایش آنان به اعتیاد خواهد بود.

تقویت آرامش و نشاط اجتماعی، افزایش آستانه تحمل، هویت سالم ، خودکنترلی و خویش نگهبانی و کنترل هیجانات منفی از مهم‏ترین روش‏های پیشگیری از مصرف مواد در نوجوانان می‏باشند.

آموزش مهارت های حل مساله، تفکر نقادانه، خلاقیت برای توانایی حل مساله، سازگاری اجتماعی و تصمیم‏گیری منطقی از مهم ترین عوامل پیشگیری از مصرف مواد در نوجوانان می‏باشند.

والدین عزیز: سبک‏های ارتباطی پرخاشگرانه و سلطه پذیر زمینه را برای انحراف فرزندان و گرایش آنان به رفتارهای پر خطر مهیا خواهد ساخت.

والدین گرامی: تصمیم گیری منطقی را به فرزندان خود آموزش دهید زیرا تصمیم گیری ‏های ناگهانی، مطیعانه، احساسی و اجتنابی از سوی نوجوانان، زمینه را برای انحراف آنان به سوی رفتارهای پرخطر فراهم خواهد ساخت.

والدین گرامی: از اعمال خشونت، نزاع، تنش، توهین، مقایسه، مجادله، تحقیر شخصیت، تهدید، سرزنش، عیب جویی، درگیری، کشمکش عاطفی و تنبیه فرزندان خودداری و با تعمیر روابط در منزل ، نسبت به برقراری ارتباط سالم با فرزندان مبادرت کنید.

اختلال در عملکرد بهینه خرده نظام‏های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ، سبب شکل‏گیری رفتارهای ناهنجار در جامعه از جمله اعتیاد خواهد شد.

احتمال مصرف مواد در نوجوانانی که در خانواده آنان دعوا، اختلاف شدید و جر و بحث بین والدین وجود دارد، دو برابر سایر نوجوانان دیگر می‏باشد.

نوجوانان عزیز: آیا می‏دانید عوارض مصرف ماده گُل (ماری‏جوانا) عبارت است از: اضطراب، سرخوشی کاذب،پرخاشگری، افسردگی، انزوا، فراموشی، اختلال حافظه کوتاه مدت، بی‏انگیزگی، پوچ‏گرایی، اختلال در تمرکز و تعادل و روان‏پریشی .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *