جستجو

پیام های آموزشی پیشگیری از اعتیاد (بخش پایانی)

به گزارش پایگاه خبری دهاقانیها به نقل از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان دهاقان ؛ در هفته پیشگیری از مصرف مواد مخدر و مبارزه با آن شعار و پیامهایی را که خانواده ها باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند صادر کرد که بخشی ازآن از نظرتان می گذرد.

عدم اعتیاد آور بودن مصرف ماری جوانا یک باور غلط در نوجوانان است. باور داشته باشیم مصرف هر ماده ماده حتی برای یک بار ، زمینه را برای غرق شدن در مصرف های بعدی مواد مهیا خواهد ساخت.

فقدان برنامه از سوی والدین برای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان، آنان را به سمت رفتارهای ناسالم از جمله مصرف ماری جوانا سوق خواهد داد.

آموزش مهارت خود کنترلی و خویش نگهبانی ، از جمله راه‏های موثر در مقاوم سازی نوجوانان در برابر مصرف مواد می‏باشد.

کمال گرایی والدین در تحصیل، ورزش و …، زمینه اضطراب و فشار روانی را در نوجوانان مهیا نموده و آنان را به رفتارهای پرخطر نظیر مصرف مواد سوق خواهد داد.

بی ضرر دانستن مصرف ماری جوانا و حشیش، شانس اعتیاد را در نوجوانان افزایش خواهد داد.

نوجوانانی که توانایی لازم برای رد درخواست مصرف مواد از سوی گروه دوستان را نداشته باشند، ۹۱ درصد بیشتر در معرض خطر اعتیاد قرار خواهند داشت.
کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس، احساس بی‏کفایتی، انزواطلبی، افسردگی، اضطراب، فرار از منزل، پرخاشگری و خشونت، آشفتگی روانی، افت تحصیلی و ترک تحصیل از جمله عوامل موثر در گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر و روان‏گردان‏ها می‏باشد.

بیایید همه با هم کشوری ایمن از مواد مخدر به‏سازیم.

آیا می‏دانید آموزش مهارت‏های مقاومت ، خود کنترلی و تصمیم‏گیری منطقی به نوجوان سبب توانمندسازیآنان در برابر اعتیاد خواهد شد؟

آیا می‏دانید تفریحو تفنن، جلب توجه، کنار آمدن با مشکلات زندگی و تجربه کردن از جمله علل موثر در گرایش به مصرف مواد در کشور می‏باشند؟

قاچاقچیان مواد مخدر با ترویج باورهای غلط نظیر {با مصرف تفریحی مواد کسی معتاد نمی‏شود، اگر کم مصرف کنید معتاد نمی‏شوید، مصرف مواد برای تمرکز و شب بیداری مناسب است}به دنبال نابودی نوجوانان و جوانان کشور هستند.

آیا می‏دانید خانواده، اولین مدرسه در شکل‏گیری شخصیت فرزندان می‏باشد؟ والدین با الگوی رفتاری صحیح می‏توانند فرزندان خود را در برابر رفتارهای پر خطر نظیر اعتیاد توانمند نمایند.

والدین گرامی: آیا از ویژگی‏های فرزندتان آگاهی دارید؟ نوجوانان پنهان‏کار، ماجراجو، دروغگو، لجباز، پرخاشگر، افسرده، مخاطره‏جو، مضطرب و دارای هویت‏های سردرگم و بحران زده به راحتی وارد میدان خطر آسیب‏های اجتماعی نظیر اعتیاد می‏شوند.

والدین گرامی: آیا می‏دانید در مقابل نوجوانان، ترافیکی از رفتارهای پرخطر نظیر مواد مخدر، مواد محرک، مواد توهم‏زا، روابط سوء اخلاقی و مشروبات الکلی وجود دارد؟ شما برای ایمن سازی فرزندتان در برابر آسیب‏های اجتماعی چه کار کرده‏اید؟

آیا می‏دانید سیگار و قلیان به عنوان دروازه ورود به مصرف مواد مخدر و توهم‏زا می‏باشند؟

والدین گرامی: آیا در فرآیند تربیت فرزندتان، او را برای مواجهه با موقعیت‏های پرخطر آماده نموده‏اید؟ آموزش مهارت‏های زندگی از جمله عوامل موثر در ایمن‏سازی فرزندان در برابر رفتارهای پرخطر مانند اعتیاد می‏باشد.

ایجاد فضای شاداب و برانگیزاننده در منزل از طریق پرهیز و دوری از درگیری، تحقیر، استرس و انتظارات غیر منطقی از فرزندان، سبب آرامش و رضایت نوجوانان از زندگی شده و از گرایش آنان به شادی و لذت‏های کاذب نظیر مصرف مواد جلوگیری خواهد نمود.

ایجادارتباط مثبت، موثر و پایدار والدین با فرزندان سبب همبستگی، آرامش، احساس شادی، رضایت ، تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس نوجوانان شده و آنان را در برابر رفتارهای پرخطر نظیر اعتیاد، ایمن و مقتدر خواهد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *