به گزارش پایگاه خبری دهاقانیها به نقل از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان دهاقان ؛ در هفته پیشگیری از مصرف مواد مخدر و مبارزه با آن شعار و پیامهایی را که خانواده ها باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند صادر کرد که بخشی ازآن از نظرتان می گذرد.
ابتدا گوش کن؛ گوش دادن به کودکان و نوجوانان، اولین گام برای کمک به آنها جهت رشد سالم و ایمن آنها در برابر آسیب های اجتماعی است.
نوجوان عزیز: در صورت هر گونه تعارف برای مصرف مواد مخدر و روان گردانها با قاطعیت بگو “نه” مصرف نمی کنم.
نوجوان عزیز: مصرف مواد مخدر و روانگردانها را حتی یک بار هم تجربه نکن!
فرزندان خانوادههای مستبد، بیتفاوت، گسسته و پریشان در لب پرتگاه آسیب های اجتماعی هستند.
والدین گرامی : سبکهای فرزندپروری سهل گیرانه و سخت گیرانه در فضای خانواده، در گرایش فرزندان به مصرف مواد موثر میباشند.
والدین گرامی: با نوجوان خود درباره عوارض و پیامدهای ناشی از مصرف مواد مخدر و روانگردانها با رعایت سن تقویمی و عقلی او گفتگو نمایید.
به خاطر بسپاریم: مصرف نکردن مواد، بسیار آسان تر از ترک آن است.
والدینی که نسبت به ایمن سازی فرزندان خود دغدغه دارند همواره باید به این سوال ها پاسخ دهند : فرزندشان الان کجاست؟ چه کار می کند؟ با چه کسی است؟ والدینی که از محل حضور فرزند خود در بیرون از خانه مطلع هستند فرزندشان ۳۷ درصد شانس کمتری در مصرف مواد نسبت به سایرین خواهند داشت.
والدین گرامی: حمایت عاطفی از فرزندان، شاد کردن فضای منزل، وضع مقررات و قوانین برای عدم هر گونه مصرف مواد و آموزش مقاومت در برابر فشار منفی گروه همسالان ، از جمله راههای موثر در پیشگیری از گرایش نوجوانان به اعتیاد است.
والدین عزیز: آیا می دانید ویژگیهایی همچون ستیزه جویی، پرخاشگری، دروغگویی، پوچگرایی، روان پریشی و اضطراب، زمینه ساز مصرف مواد در فرزندان خواهد شد؟
چهار نشانه خانوادههای مستعد اعتیاد: فقدان ارتباط موثر و گفتگوی خانوادگی ضعیف در اعضای خانواده، تضاد و ناسازگاری، عدم انسجام و از هم گسیختگی، انحراف و اعتیاد یکی از اعضای خانواده.
اعتیاد: نوعی بردگی جدید در دنیای مدرن.
آیا میدانید هزینههای مستقیم و غیر مستقیم و خسارتهای ناشی از اعتیاد به مواد مخدر به کشور در ابعاد مختلف بیش از ۱۶۷ هزار میلیارد تومان در سال میباشد؟ شما برای پیشگیری از اعتیاد در جامعه چکار کردهاید؟
اعتیاد هم آخر دارد هم عاقبت، آخرش بیماری و عاقبتش مرگ خواهد بود.
نوجوان عزیز: تو در انتخاب آزادی، پس سلامتی را انتخاب کن.
سرمایهگذاری مطمئن برای آینده اعتیاد : زندگی منهای اعتیاد
اعتیاد ویرانگر زندگی
دوری از اعتیاد نشانهای شجاعت است.
والدین گرامی: در صورت بروز تغییرات عمده شخصیتی، رفتاری و جسمی در فرزندان نظیر اختلال تمرکز و تعادل، رفت و آمدهای مشکوک، دیر آمدن به منزل، کمبود انگیزش برای تحصیل و کار، اختلال در فعالیت های اجتماعی، فراموشی، افکار خودکشی، سرقت وسائل از منزل، پرخاشگری و خُلق و خوی تهاجمی، پر تحرکی، بیقراری، کناره گیری شدید و انزواطلبی، از مشاوران و متخصصین کمک به گیرید.
ویژگیهای نوجوانان و جوانان مستعد اعتیاد: خُلقیات تکانشی و کنترل رفتاری ضعیف، مخاطره جویی، فقر مهارتهای عاطفی- روانی-اجتماعی و شناختی، احساس ناامیدی و درماندگی، دارای خانواده پر تنش، تاثیر پذیری از همسالان، عدم مهارت ابراز وجود، هویت دنباله رو و بحران زده.